De Gentse Leeskring werd in november 1983 boven de doopvont gehouden na een voorstel van Fons Mariën. Bij hem thuis vond de eerste bijeenkomst plaats. Het eerste besproken boek was “Een man” van Oriana Fallaci.

In de loop der jaren is het ledenbestand wel gewijzigd, maar enkelen zijn er van het prille begin bij: Lieven, Hubert, Pitou en hijzelf. Andere leden (zoals Josée Roymans, Hans, Antoine Pennewaert, Marleen Rottiers, Linda Van den Borre, Linda Vermaercke, Ronny De Schepper, Luce Tombeur, Emmanuel, en Lieve Haesaert) zijn een tijd(je) lang lid geweest en hebben in de loop der jaren om diverse redenen afgehaakt. Nieuwe leden werden in hun plaats gevonden.

Momenteel bestaat de volledige groep uit Lieven, Hubert , Pitou , Andrea,Karel, Rita , Clara , Lut , Ingrid  en Fons.

De bijeenkomsten vinden afwisselend bij de leden thuis plaats. Er wordt telkens bijzondere aandacht besteed aan de culinaire en oenologische aspecten van de bijeenkomst. Enkele keren waren er bijeenkomsten op verplaatsing : in de Gentse boekhandel Limerick, in de Ardennen, op restaurant…

Voor potentieel geïnteresseerden : mede om praktische redenen (bijv. samenkomst in huiselijke kring) zoeken we momenteel geen nieuwe leden! We proberen onze gesprekken vrij informeel te houden en dat kan niet meer als de groep te groot wordt.

Voor contact : fonsmarien@telenet.be

Over Fons Mariën  zie ook :  fonsmarien.home.blog 

Advertentie
2 reacties
  1. Ik was op het wereldwijde web op zoek naar het e-mailadres van een van jullie leden en kwam bij jullie pagina uit en ik moet bekennen dat ik meteen een pak te-lezen-boeken heb ontdekt. Super!

  2. Spelier zei:

    Beste, ik ben vandaag gecontacteerd door een oude vriendin van 30 jaar geleden, een Italiaanse vrouw , leeftijd ergens tussen 50 en 55. Zij woont in Italië, omgeving Bologna en is daar actief lid van een leesclub. Zij zoeken een uitwisseling met een leesclub van een ander land, waarbij samen een zelfde boek wordt gelezen en er dan mogelijks een live contact wordt georganiseerd…. vorig jaar deden ze dit samen met Ierland. Volgens haar een hele mooie ervaring. Gezien ikzelf geen mensen kennen die lid zijn van een leesclub heb ik even gedurfd en kwam bij jullie terecht, vandaar dus…. Indië er interesse is voor Sabrina haar VRAAG? Laat je me dit dan weten AUB? Hartelijke groet en veel leesgenot verder. Leen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: